Winkelen in onze thee webshop KLIK HIER

jij bent goud waard
verjaardags geschenk
tas i love you
valentijns geschenk
met jou is alles leuker
valentijn geschenk
losse thee
tas chocolade
chocolade gouden hartjes
liefste meter
geschenk thee
thee geschenk
thee
vaasjes goud
valentino chocolatier
valentino heist op den berg
droogbloemen in fles
chocolatier heist op den berg
thee rekje buisjes
thee potjes
thee moederdag
thee winkel
thee nieuwjaar
losse thee
thee plateu
thee
thee kado
Thee kerst
thee buisjes
thee geschenk
thee engel
thee cadeau
thee liefde
thee rekje geschenk
theekruiden
thee mama
thee pralines
thee geschenk

THEE – LOSSE THEE

        THEE VOOR TWEE

Heist-op-den-Berg 

Theewinkel,Thee Speciaalzaak, Losse Thee, Geschenkjes met thee, thee geschenken, theepotten, theefilters, thee tassen

Bent u op zoek naar heerlijk losse thee?

Welke soorten losse thee kunnen wij u aanbieden

Witte Thee: Thee in zijn meest pure vorm. De meest gezonde van allemaal!

Groene thee: Groene en zwarte thee zijn nauw aan elkaar verwant, ze komen namelijk van dezelfde plant.  Bij de groene thee wordt echter de fermentatie onderbroken waardoor er meer waardevolle enzymen behouden worden. Na enkele uren verwelken zijn de bladeren zacht en soepel.  Vervolgens wordt elk natuurlijk verwelkingsproces van de bladeren onderdrukt. En mede door het droogproces behouden de bladeren hun groen kleur.  Alles wat zich in de natuurlijke voedingsstoffen in het blad bevindt, blijft zo intact. En dat merk je uiteindelijk aan de getrokken infuse. Van land tot land varieert de werking. In China worden de theebladeren geroosterd in grote pannen.  Terwijl in Japan stomen de voorkeur heeft. 

Kruidenthee:  Kruidentheeën zijn cafeïnevrije, gearomatiseerde infusies, verkregen uit gedroogde kruiden, bloemen, bladeren, vruchtendeeltjes, wortels, zaden of hout. Hoewel deze infusies vaak thee genoemd worden, moeten ze eigenlijk als thee-achtige producten worden aangeduid. Zo zijn er kruidentheeën die als dagelijkse kost gedronken worden, maar ook kruidentheeën die als medicinale thee worden geconsumeerd. 

Chai thee:Elke regio in India heeft zijn chai thee kan zowel met water als melk worden klaar gemaakt, en bevat allemaal kruiden en specerijen uit India.

Vruchtenthee :Vruchten theeën zijn warme dranken, gemaakt van gedroogde planten, vruchten, bladeren of bloemen. De basis bestaat voor het grootste deel uit hibiscusbloemen, rozenbottel en appelstukjes die worden verfijnd door verschillende ingrediënten. In onze webshop kunt u kiezen uit een grote selectie aan Vruchtenthee.

 

Zwarte thee: Het drinken van zwarte thee is een eeuwenoude traditie en er wordt net als van zijn groen variant al van 3000 v.Ch van genoten. Het bijna ontelbaar zwarte theesoorten laten zich onderverdelen in twee soorten. De lichte ( Firts Flush Darjeeling) en de zware (assam -soorten) zwarte theesoorten. 

 

Bladthee Zetten:

Het juiste water kiezen is crusiaal voor het zetten van thee, bewaar je water koud, omdat koud water meer zuurstof bevat, het hoeft niet in de ijskast. Elke keer je het water kookt bevat het telkens minder zuurstof waardoor de thee vlak gaat smaken.  Ook de ph waarde van het water bepaald veel (6-7 ph)

 

Gekoelde kop methode:

Warm vers koud water op in een waterkoker wacht tot het water stopt met borrelen.  Doe de theeblaadjes in de theepot, en giet het water uit de kopjes, sluit de theepot af en laat de thee trekken. Giet de thee wanneer hij de gewenste sterkte heeft bereikt terug in het thee kopje.  

 

Thee op kamertemperatuur: 

Je krijgt snel een drank met meer smaak, body, structuur en aroma dan koud getrokken thee en je vermijdt de wrangheid die heet trekken kan veroorzaken. Thee op kamertemperatuur is ook geschikt om te serveren bij gewone gerechten omdat hij uit een fles of karaf kan geschonken worden op een prettige temperatuur. 

Double Brew:

Het proces van het heen en weer gieten van de thee van de pot in de kopjes verlaagt de temperatuur van de thee tot een niveau waarop hij beter te drinken is. Geen verbrande tong en een veel fijnere smaak. Giet de thee twee keer over van de theepot in de kopjes. 

Voor zwarte thee soorten die goed samengaan met lagere temperaturen, zoals first flush darjeeling en assam-soorten.

 

Cold Brew:

Koud getrokken thee is een verfrissende variant om in de zomer te genieten van bladthee.  Cold brew is heel geschikt voor kinderen omdat koud getrokken thee minder wrang is dan heet getrokken thee vinden kinderen het lekker.  Je kunt de thee 8 uur koud laten trekken in de koelkast in water zonder koolzuur. Of u kan de thee 4 uur laten trekken in water met koolzuur.

In het bijzonder voor alle vruchten theeën maar ook andere zijn mogelijk.

Ijsthee:

Het heerlijkste alternatief voor frisdrank, met koolzuur maar zonder suiker.

 

 

 LOSSE THEE KAN AANGEKOCHT WORDEN VANAF 50 GRAM!!!

ZOWEL IN ONZE WEBSHOP (enkel België) ALS IN ONZE WINKEL

 

Winkelen in onze thee webshop KLIK HIER

THEE – HEIST-OP-DEN-BERG – TEA FOR 2